Ofte stilte spørsmål

Hva er kalk?

Kalk,eller kalsium,  er et naturlig mineral i vannforsyningen i de fleste hjem. Det er ikke farlig for kroppen vår, faktisk trenger vi det bl.a. for benbygningen. Mengden av kalk i vannet varierer fra sted til sted, og vann med mye kalk betegnes som «hardt». For mye kalk i vannet er skadelig for rør og hvitevarer, og bør fjernes eller reduseres der det er tilfelle.

Hvordan fjerne kalk i dusjen?

Når vann fordamper, ligger kalken igjen som kalsiumkarbonat. Nøytralt vann eller vann med høy pH fungerer dårlig mot dette, men syre eller sure vaskemidler kan hjelpe. Det beste er forøvrig å fjerne kalken før det blir et problem, dette kan vi i Kalktek hjelpe dere med.

Hvordan fjerner man kalk?

Det er mange måter å fjerne kalk på, f.eks. via kjemikalier eller mekanikk. Kalktek har spesialisert seg på elektromagnetisme, som knuser/løser opp kalk-krystallene før de blir et problem, og de skylles ut på vanlig måte uten avsetninger.

Hva fjerner kalk?

For å løse opp kalk trenger man filter, kjemikalier med lav pH (surt) eller mekanikk som pulveriserer.

Mye kalk i vannet?

Hvor mye kalk som er i vannet deres varierer fra sted til sted. Vann med lite kalk kalles «bløtt vann», og vann med mye kalk kalles «hardt vann». For å finne ut hvor mye kalk du har i ditt eget vann, kan du få utført egne målinger. De fleste kommuner har forøvrig oversikt over dette på sine nettsider under Teknisk Drift.

Hvordan fjerne kalk i vannet?

For å fjerne kalk i vannet må man enten skaffe seg ny vannleverandør, sette opp filter, rense med kjemikalier eller bruke elektromagnetisme. Kalktek har basert seg på meget effektive elektromagnetiske enheter som pulveriserer kalkkrystallene før de blir et problem.

Hvordan fjerne kalk fra fliser?

Kalken som er i vannet blir satt igjen som kalsiumkarbonat når vannet fordamper. Dette synes som hvite flekker, og løser seg ikke opp med nøytralt vann eller basiske vaskemidler.

Det finnes mange produkter på markedet som er spesielt utviklet for å fjerne kalkflekker.

Det beste er forøvrig å fjerne kalken før det blir et problem – Kalktek har meget gode produkter som hjelper til med dette uten bruk av filter eller kjemikalier.