Reduser tilbakespyling i bassenger og boblebad med HydroFLOW®

Reduser tilbakespyling i bassenger og boblebad med HydroFLOW®

Det er verdt å ta en titt på våre vannbehandlingsløsninger for bassenger og boblebad

Dette blogginnlegget er for deg som har et basseng av noe slag. Vi vil fokusere på hvordan HydroFLOW® reduserer oppvarmingskostnadene og vannforbruket ved å gjøre filtreringssystemer for bassenger og boblebad mer effektive. Våre modeller K40 AQUAKLEAR og P RANGE AQUAKLEAR er spesielt utviklet for ulike typer bassenger.

Fordelene med HydroFLOW® i bassenger og boblebad

I svømmebassenger og boblebad, for eksempel, fanges små partikler i vannet opp i filtrene. Filtrene fungerer som en sil, og jo mindre partikkelen er, desto vanskeligere er det for filteret å fange den opp. Det er her våre K40 AQUAKLEAR- og P RANGE AQUAKLEAR-produkter kommer inn i bildet.

Med HydroFLOW® fungerer filtreringen mer effektivt fordi partiklene klumper seg sammen og gjør filtrene enklere å rengjøre. Dette gir ytterligere to fordeler:

 1. Vannet blir klarere
 2. Du trenger ikke å tilbakespyle filteret like ofte, og det går med mindre vann når du gjør det

Opptil 10 % av bassengvannet kan brukes i hver tilbakespylingssyklus. Ved å bruke HydroFLOW® kan du spare kostnader til tilbakespyling på tre måter:

 1. kostnadene ved å kvitte seg med dette vannet
 2. kostnadene ved å erstatte vannet
 3. kostnadene ved oppvarming av erstatningsvannet

Noen velger å tilsette kjemiske flokkuleringsmidler for at filteret skal fungere bedre. HydroFLOW® kan flokkulere uten kjemikalier, og flokken som dannes er sterkere og mer holdbar enn kjemisk dannet flokk. Derfor kaller vi dette en ikke-kjemisk flokkuleringsprosess.

6 eksempler fra virkeligheten på hvordan HydroFLOW®-enheter sparer energikostnader og vannforbruk

 1. Golds Gym and Aquatics Club, WA, USA
  HydroFLOW®-enheter ble installert i svømmebassenger og boblebad. Resultat: 70 % reduksjon i filterspyling og en tredjedel lavere vannforbruk. Vannforbruket gikk fra 90 liter til under 23 liter annenhver måned.
 2. HaMa’pil Country Club, Israel
  HydroFLOW® ble installert i et utendørsbasseng. Resultat: Redusert tilbakespyling og en besparelse på 48 kubikkmeter vann per måned. Vedlikeholdet av bassenganlegget ble også redusert.
 3. Garden Gym, Marseille, Frankrike
  En HydroFLOW®-enhet ble installert i et svømmebasseng. Resultat: Tilbakespylingen ble redusert med 5 ganger. Enheten betalte for seg selv på 11 måneder bare på grunn av besparelsene i vann- og oppvarmingskostnader.
 4. Colmar stadion, Frankrike
  En HydroFLOW®-enhet ble installert i et innendørsbasseng. Resultat: Tilbakespylingen ble redusert med 4,5 ganger, noe som betalte seg på 7 måneder bare gjennom besparelser i vann- og varmekostnader.
 5. Villa Rosa Hotel, Frankrike
  En HydroFLOW®-enhet ble installert i et saltvannsbasseng. Resultat: HydroFLOW® erstattet behovet for kjemiske flokkuleringsmidler samtidig som tilbakespylingssystemet ble opprettholdt.
 6. Talence Stadium, Frankrike
  En HydroFLOW®-enhet ble installert i et treningsbasseng. Resultat: Reduserte behovet for kjemiske flokkuleringsmidler med 60 % og sparte 750 euro per år, samtidig som effektiviteten til tilbakespylingssystemet ble opprettholdt.

Signalet som beskytter mot kalkavleiringer, biofilm og flokkulerte partikler

For å avrunde dette innlegget, la oss beskrive litt mer om teknologien som brukes i HydroFLOW®-enhetene. De sender in et elektrisk felt i vannet som strømmer gjennom røret. Teknologien fungerer på alle typer rørmaterialer, og de elektriske signalene sprer seg i hele rørsystemet, både med og mot vannets retning.

Det elektriske feltet gjør at kalk, bakterier, alger og andre partikler får en pluss/minus-ladning. Dette binder kalken sammen i større enheter i form av mikrokrystaller.

Resultatet er at kalk og biofilm løsner og ikke fester seg til rørvegger og varmeelementer. I stedet følger partiklene med vannet ut av rørsystemet. Takket være dette forbedres vannkvaliteten.

Som vi allerede har nevnt i begynnelsen av innlegget, fører den elektriske ladningen også til at partikler og smuss danner flokker som ikke legger seg like dypt i filteret. Dette gjør det enklere og billigere å rengjøre filteret, ettersom vannmengden som trengs til tilbakespyling reduseres. Flokkulering fører også til at små partikler som normalt ville passert gjennom filteret, i stedet setter seg fast, noe som forbedrer vannkvaliteten. Du kan dermed fjerne kjemikalier for flokkulering, og du kan ofte redusere bruken av klor fordi vannet i bassenget blir renere.

Når det er sagt, håper vi at vi har klart å gi et tydelig og bredt bilde av hva HydroFLOW® produktene kan gjøre for bassenget ditt.